Jak vyřešit vytápění pergoly?

Pergoly Morava 01.04.2024

Jak vyřešit vytápění pergoly?

Pergoly jsou skvělým doplňkem každé zahrady. Využití těchto prostor pro relaxaci nebo zahradní párty je ale často závislý na rozmarech počasí. Možná už jste začali přemýšlet, jak to udělat, aby byly využitelné celoročně. V tomto článku vám ukážeme různé možnosti vytápění pergol.

Kamna nebo krb

Kamna a krb jsou klasickými způsoby vytápění, které mohou být elegantním a účinným řešením i pro pergoly. Živý oheň přináší do prostoru krom tepla i útulnou a rodinnou atmosféru. Je však nutné pečovat o správnou ventilaci a bezpečnostní opatření, aby nedošlo k požáru nebo vdechnutí zplodin. Už během stavby je třeba počítat s komínem. Celkově pokud toužíte po tomto typu vytápění, je dobré s tím počítat dopředu a plánovat komplexně.

Plynové infrazářiče

Plynové infrazářiče představují moderní a efektivní způsob vytápění pergol. Tyto zařízení využívají přívod plynu nebo propanbutanovou bombu k pohánění krytého hořáku, který účinně zahřívá okolní prostor. Často jsou dnes využívány i pro zahřívání zahrádek restauračních zařízení. Jednou z hlavních výhod plynových infrazářičů je rychlost okamžitého zahřátí prostoru bez nutnosti dlouhého předehřívání. Nejsou však vhodné do zcela uzavřených prostor.

Elektrické zářiče

Elektrické zářiče fungují na principu infratrubice, což je tenká žárovka ve tvaru trubice, která pomocí krátkovlnných infračervených paprsků zahřívá osoby a objekty v dosahu. Elektrické zářiče jsou často považovány za bezpečnější variantu vytápění, protože nevytvářejí žádné otevřené plameny a neprodukují škodlivé emise. Nicméně, je důležité zvážit dostupnost elektrické energie a možnost instalace, zejména pokud pergola není vybavena elektrickými přípojkami. Často je také potřeba více těchto zářičů, aby obsáhli celou pergolu.

Vybrání vhodného způsobu vytápění pergoly je důležitým rozhodnutím, které ovlivní pohodlí a využitelnost vašeho přístřešku. Při rozhodování je dobré konzultovat se specialisty a využít jejich znalostí a zkušeností. U nás vám ochotně poradíme a navrhneme řešení na míru přímo pro vás. Stačí nás kontaktovat.

blog

Nové články