Jak zastínit pergolu? Jaké jsou možnosti?

Pergoly Morava 14.02.2024

Jak zastínit pergolu? Jaké jsou možnosti?

Elegantní pergoly se staly oblíbenou součástí moderních zahrad a teras. Čím dál tím žádanějším typem jsou pergoly zhotovené z hliníku. Toto na míru vytvořené řešení nabízí estetickou  funkční a odolnou variantu se spoustou výhod. Dnes vám ukážeme možnosti zastínění takové pergoly, díky kterému se budete moci lépe chránit před sluncem i deštěm.

Střechy pro pergoly

Výběr vhodné střechy pro pergolu je klíčový pro vytvoření pohodlného prostředí. Existuje několik možností střešních materiálů, které lze použít:

Dutinkový polykarbonát

Dutinkový polykarbonát je lehký materiál s vysokou odolností proti poškození a UV záření. Jeho struktura umožňuje propustit dostatek světla, zatímco stínění je stále účinné. Tohoto materiálu se často využívá pro střechy pergol v moderním designu, kde je požadována optimální ochrana před slunečním zářením, deštěm či sněhem.

Trapézový plech

Trapézový plech, s jeho charakteristickými vlnitými tvary, poskytuje skvělou odolnost proti povětrnostním podmínkám. Je to ideální volba pro ty z vás, kteří hledají robustní materiál, který má zároveň estetický vzhled. Hodí se především pro přístřešky pro automobily.

Bezpečnostní sklo

Skleněná střecha je synonymem elegance a luxusu. Bezpečnostní sklo použité pro střechy pergol nabízí nejen odolnost, ale také optimální propustnost světla. To je vhodné zejména tehdy, pokud krom ochrany před deštěm hledáte sofistikovaný vzhled a hodně světla.

Látková markýza

Látková markýza přináší do designu pergoly pružnost a jednoduchou eleganci. Tento materiál vám umožní  jednoduše regulovat množství světla a stínu. O stahování markýzy se stará integrovaný elektromotor, který lze dálkově ovládat.

Hliníkové otočné lamely

Hliníkové otočné lamely umožňují dynamickou regulaci světla a větrání. Tento inovativní prvek je ideální pro ty, kteří chtějí plnou kontrolu nad prostředím pod pergolou. Lamely umožňují nejen úplné zastínění, ale i regulaci teploty a ventilaci prostoru. Ovládat lamely můžete pomocí dálkového ovladače či smartphonu.

Stěny pergoly

Kromě střechy je také důležité zvážit, jaký typ stěn pergoly bude ideální pro požadovanou úroveň ochrany a estetický vzhled.

Screenová látková roleta

Screenové látky poskytují ochranu před sluncem a současně zachovávají propustnost vzduchu. Tyto rolety jsou vhodné, když hledáte rovnoměrné stínění a ochranu před nežádoucím slunečním zářením nebo chcete schovat vybavení pergoly, když ji zrovna nepoužíváte.

AL desky

AL desky jsou lehkou a odolnou ochranou před nepřízní počasí. Jsou ideální pro ty, kteří preferují moderní vzhled a snadnou údržbu.

Zasklené stěny

Zasklené stěny jsou skvělým řešením pro ty, kteří chtějí využít pergolu i v chladnějších obdobích. Pergolu můžete tak využívat jako zimní zahradu i v chladnějším počasí.

Vybrat správné materiály pro zastínění pergoly je důležité pro vytvoření prostředí, které vám nabídne pohodlí a funkčnost navzdory povětrnostním podmínkám. Svou pergolu můžete přizpůsobit tak, aby vyhovovala vašim potřebám a stylu vaší zahrady. Pokud jste se rozhodli si pergolu pořídit, doporučujeme spojit se s týmem našich odborníků, který vám ochotně navrhne řešení na míru přímo pro vás.

blog

Nové články